Miloš Zeman a státní dluh


14.únor 2013

Když se mne včera zeptala novinářka z MfD na to, co říkám kroku budoucího prezidenta Zemana, že se vzdá části svého platu, aby tím „přispěl“ k uhrazení státního dluhu, má reakce byl jasná – je to jen populistické gesto. A na tom trvám. Podobné kroky jsou jen mediálními činy, které nemají praktický účinek, kromě toho, že daný politik na chvíli stoupne v žebříčku popularity.

Na druhý pohled je ale třeba dodat také to, že to byl právě Miloš Zeman, jeho sociální demokracie, a jeho následovníci, kdo ke státnímu dluhu nejvýrazněji přispěli. Za jejich vlády se tempo zadlužování neuvěřitelně zrychlilo, žili jsme si nad poměry, a dodnes za to draze platíme. Včetně nutnosti reforem, které by tolik nebolely, kdyby dluh nebyl. Beru tedy krok Miloše Zemana jako přiznání jeho odpovědnosti za státní dluh a situaci, ve které se dnes Česká republika z ekonomického hlediska nachází.

Zkrotit dluh a tempo zadlužování, na které si snadno všichni zvyknou, je těžší, než se prostě nezadlužit a žít v souladu s tím, na kolik jako republika skutečně máme! Škoda, že na to nemyslely sociálnědemokratické vlády od roku 1999! Kdyby namísto spirály půjček přikročily již před více než deseti lety k potřebným reformám, mohly jsme dnes být opravdu jinde… 

Zpět

Fotogalerie

  
 

Mgr.  Václav Horáček
e-mail: zc.zenats@kecaroh.valcav
web: www.vaclavhoracek.cz

Adresa kanceláře:
Sněmovní 4, 118 26 Praha 1
(mapa)

Adresa kanceláře v regionu:
Podhorská 377/20,
466 01  Jablonec nad Nisou
(mapa)

Úřední hodiny:
po telefonické či e-mailové domluvě

Asistentka:
Ivana Večeřová
e-mail: zc.manzes@23avorecev.anavi
telefon: 602 292 937

Zasílání novinek na e-mail

Budeme Vám zasílat odkazy na nové články na webu. Neunikne Vám žádná novinka!

Odhlášení lze provést z každého příchozího e-mailu.

Poslední fotografie

Web a IT infrastruktura: www.tfnet.cz
© 2013 Mgr. Václav Horáček - oficiální stránky poslance